Outline  

Outline is een jonge Brabantse coverband met drie vrouwen aan het front én drie getalenteerde mannen achter de drums, toetsen en basgitaar.

De band steekt haar nummers voornamelijk in een eigen jasje, aangevuld met wat vrolijkheid en rock. Het publiek kan onder andere genieten van covers van Anouk, Led Zeppelin, AC/DC, Roxette, Queen en, last but not least, Guns n’ Roses.

We horen je denken: drie vrouwen, jong en zoveel rock? Jazeker! Met als extraatje de nodige medleys die tijdens een optreden voorbij vliegen. Vol energie zet Outline elk feest, café en iedere tent op zijn kop. Ervaar het zelf en spring, zing, en luchtgitaar met ze mee!

Een feestje, wat drank en de geweldig scheurende gitaarsolo van Sweet Child O’ Mine: dé ingrediënten die zorgden voor het ontstaan van Outline. Het waren de mannen van Guns N’ Roses die Jeroen, luchtgitaarspelend, de woorden lieten zeggen. “Rona en Temmie, laten we een band oprichten!” De volgende dag klonken de eerste Outline-tonen door Heesch.

Jeroen mag dan ongekend goed luchtgitaar kunnen spelen, hij besloot het echte gitaarwerk aan Rona en Temmie over te laten en zelf achter het keyboard te kruipen. Met de tip om zijn zusje Jannemieke als zangeres te vragen was de band al met vier. Snel was drummer Bas gevonden en de eerste repetities volgden, net als het eerste, zenuwslopende optreden. Dat een bassist hard nodig was werd duidelijk toen aanwinst Roel samen met zijn basgitaar besloot om mee het Outline avontuur aan te gaan.

 

Een beginnende band, nog jong maar vol rock. Na wat voorzichtige probeersels in de richting van de popmuziek werd al gauw duidelijk dat iedereen wel wat pittiger was aangelegd dan Katy Perry. De allereerste Outline-medley die naar boven kwam drijven was dan ook voorzien van het nummer ‘I Love Rock ’n Roll’. Dat die rock 6 jaar geleden nog lang niet ‘rock’ genoeg was voor de band is inmiddels te horen. De AC/DC Medley is op geen enkele setlist te missen.

Outline is uitgegroeid tot een hechte groep bandleden met steeds meer een eigen muziekstijl. Ze lachen elkaar toe en ze lachen elkaar uit, maar ze lachen vooral veel samen. Zes bandleden die steeds dieper de coverbandwereld induiken. Slash, dankjewel!